Click pentru mai multe produse.
Niciun rezultat gasit. Incearca din nou cu alte cuvinte cheie.

Fulgi de Ovaz intreg, 250g, Natura Plus

Ovazul este cereala cu cel mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%)si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic.

Citeste mai departe
Cod produs: 5949195790622
Producator:
Adauga in Favorite1
4,40 lei (TVA inclus)
În stoc
Cantitate:
Descriere

Fulgi de Ovaz intreg, 250g, Natura Plus

Natura-Plus.ro Ovazul este cereala cu cel mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic. Continutul de fibre solubile este important pentru ca ajuta la normalizarea greutatii corporale prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a apetitului. Din aceste motive  ovazul nu doar ca este permis, ci chiar recomandat sa fie inclus in alimentatia copiilor si convalescentilor.

 Termenul de ovaz (si latinescul sau stramos, avena) provine dintr-un cuvant sanscrit care insemna fericire. Acesta este primul si cel mai important indiciu care ne vorbeste despre beneficiile pe care ovazul le aduce organismului uman.

Natura-Plus.ro

 Contribuie prin continutul sau de lizina (mult mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organism. Este benefic pentru toată lumea și este recomandat mai ales (dar nu numai) in alimentatia vegetariana si vegana intrucat contine aminoacizi esentiali necesari pentru formarea proteinelor.

 Ovăzul mai este folosit și în alimentația omului, însă în cantități reduse, sub formă de făină, griș sau fulgi. Făina de ovăz este amestecată, de cele mai multe ori, cu alte tipuri de făină pentru prepararea produselor de panificație. Această plantă care aparține genului Avena, se dezvoltă optim în zonele cu climat mai umed și răcoros. Sistemul radicular al plantelor este bine dezvoltat și are o mare putere de absorbție a elementelor nutritive din sol.

 Contraindicatii ale consumului de ovaz: Ovazul poate sa nu fie bine tolerat de cei care sufera de alergie si intoleranta la nichel. In ceea ce priveste persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten), se pare ca, in cercetarile de data recenta, s-a aratat, contrar a ceea ce se crezuse anterior, ca ovazul poate fi consumat, daca in timpul procesului tehnologic nu a fost in nici un fel amestecat cu proteinele de grau.

 In afara de cele precizate mai sus, nu exista contraindicatii pentru fulgii de ovaz, nici la adulti si nici la copii, in alimentatia carora pot fi introdusi inca de le varsta de 6 luni.

Citeste mai departe
Detalii produs
5949195790622
Recenzii
Niciun comentariu
Produse din aceeasi categorie
Vizualizate recent

Meniu

    Contul meu

    Click pentru mai multe produse.
    Niciun rezultat gasit. Incearca din nou cu alte cuvinte cheie.

    Creeaza-ti un cont pentru a adauga produse in Favorite.

    Intra in cont