Site-ul www.natura-plus.ro (numit in continuare "site") este administrat de NATURA PLUS GLOBAL SRL (numita in continuare “societate”), cu sediul social in Strada Ceferistilor 25, Blaj, Alba, Romania, avand C.U.I.: RO43602263, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J01/106/2021, telefon: (+40) 758 026 315.
Societatea este constienta ca informatiile prezentate trebuie sa fie cat mai corecte si se straduieste permanent sa imbunatateasca si sa actualizeze continutul site-ului. Cu toate acestea, se pot strecura greseli, erori de operare, neintentionate de aceea precizam ca toate informatiile cat si imaginile au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori sau furnizori. Societatea isi rezerva dreptul de a modica pretul, imaginile sau caracteristicile produselor fara o notificare prealabila.
Descrierea produselor incarcam sa fie cat mai detaliata, in functie de informatiile oferite de catre producatori sau furnizori, dar si de spatiul pe care il are definit fiecare produs pe site. Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.
Site-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. Politica de confidentialitate cat si Termeni si conditii practicate de acestea nu sunt responsabilitatea societatii noastre si nici continutul lor.
Utilizatorul reprezinta persoana/vizitatorul care acceseaza site-ul, in scopuri personale sau profesionale si care a acceptat Termeni si conditii dar si Politica de confidentialietate a site-ului, urmand toate cerintele procesului de inregistrare.
Cumparatorul reprezinta persoana/vizitatorul care acceseaza site-ul, in scopuri personale sau profesionale si care a acceptat Termeni si conditii dar si Politica de confidentialietate a site-ului, urmand toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.
Comanda reprezinta un document electronic, generat ca urmare a unei cereri de livrare de produse efectuate pe site-ul www.natura-plus.ro de catre un cumparator, ce intervine ca forma de comunicare intre societate si cumparator. Ea devine contract odata cu confirmarea vanzatorului, prin care societatea este de acord sa livreze cumparatorului produse si servicii, iar cumparatorul este de acord efectueze plata acestora. Acceptarea comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (email) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a mai fi nevoie de o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract.
In cazul in care nu se pot respecta termenele de livrare a comenzii sau site-ul este nefunctional si nu se pot face comenzi, vanzatorul este obligat sa anunte cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Rezolvarea litigiilor se face in conformitate cu legile in vigoare daca este cazul.
In cazul in care cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de vanzator, este obligat la plata unei penalitati conform legilor in vigoare. In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de livrare a comenzii, termenul fiind de 3 zile lucratoare.
Pentru produsele care nu se afla in stoc si se aduc la comanda, se incaseaza un avans de minim 20% din valoarea comenzii.
Pretul, modalitatea de plata si modalitatea de livrare sunt specificate in comanda. Daca finalizarea comenzii se face online, automat cumparatorul primeste pe email o factura proforma cu toate detaliile specificate mai sus. Daca finalizarea comenzii se face telefonic cumparatorul, in cazul in care plata se face cu ramburs, asteapta curierul sa ii livreze marfa, iar in cazul in care plata se face prin transfer bancar sau online va primi pe email o factura proforma in baza careia va efectua plata iar livrarea marfii se va face dupa confirmarea platii.
Produsele comandate se livreaza pe teritoriul Romaniei prin SameDay Courier. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului. La primirea coletului verificati integritatea ambalajului precum si existenta facturii si a certificatului de garantie. Eventualele probleme legate de integritatea coletelor se pot face doar in momentul primirii pe AWB sau se intocmeste un proces verbal de constatare impreuna cu angajatul firmei de curierat care livreaza coletul, si/sau se refuza primirea si plata coletului. Reclamatiile ulterioare cu privire la aceste aspecte sunt nule. Responsabilitatea si riscurile asociate produselor revine in acest caz firmei de curierat. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. In momentul efecturarii platii se face si transferul de proprietate al bunurilor, in locatia precizata in comanda, si in urma semnarii de primire a documentului de transport furnizat de curier sau prin semnarea de primire pe factura fiscala in cazul ridicarii produselor de la sediul www.natura-plus.ro. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.
Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca, dar numai in masura si pentru perioada in care indeplinirea clauzelor contractuale este impiedicata sau intarziata de situatia de forta majora. Prin caz de forta majora se inteleg toate evenimentele si/sau imprejurarile imprevizibile si inevitabile, independente de vointa partii care o invoca (ex.: razboaie, revolutii, inundatii, cutremure, epidemii, embargouri, restrictii de carantina, temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute) si care, aparand dupa incheierea contractului, impiedica sau intarzie, total sau partial, executarea acestuia. Partea care invoca forta majora este obligata sa anunte cealalta parte, telefonic sau prin email, in termen de 5 zile de la inceperea evenimentelor sau imprejurarilor considerate drept forta majora, comunicand, totodata, si documente eliberate de o autoritate competenta care sa certifice cazul de forta majora.
Dreptul de denuntare unilaterala
OG 130/2000 Art. 4. - (1) b) conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 15 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului".
Administratorul site-ului www.natura-plus.ro, isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza. Utilizatorii vor avea acces permanent la termeni si conditiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.
MODALITATI DE PLATA
Plata ramburs
Poti opta pentru plata ramburs a produselor (numerar in momentul livrarii), pe baza facturii ce insoteste coletul livrat prin curier.
Plata online prin card bancar
Puteti plati online pe www.natura-plus.ro in momentul plasarii comenzii prin intermediul unui card valid de credit sau de debit. Cardurile acceptate pentru efectuarea platii sunt emise sub siglele Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro.
Plata prin card este o metoda sigura, datele cardului dumneavoastra nu vor fi stocate de catre procesator, ele fiind securizate si trimise direct catre serverul bancii.
www.natura-plus.ro foloseste ca procesator de carduri NETOPIA Payments. Procesarea datelor cardului dumneavoastra se face in mod exclusiv pe serverele NETOPIA Payments. Pentru platile cu card bancar, tranzactia va aparea pe extrasul de cont al clientului platitor ca www.natura-plus.ro.
Pentru efectuarea platii va trebui sa introduceti numarul cardului dumneavoastra, data expirarii si codul CVV2/CVC2 (ultimele trei cifre inscriptionate pe banda de pe verso). De asemenea, beneficiati de o securitate sporita a tranzactiilor cu cardul bancar, gratie tehnologiei 3DSecure, cel mai inalt standard international in materie de securitate a platilor pe Internet, implementat de Visa International si MasterCard.
Tranzactiile se vor realiza in lei, la cursul de schimb al bancii dvs, indiferent de moneda in care veti lansa comanda sau de contul din care faceti plata. Pentru efectuarea platii nu se retine nicio taxa suplimentara. Dupa ce plata a fost efectuata veti primi un e-mail de confirmare.
Pentru platile cu card bancar, tranzactia va aparea pe extrasul de cont al clientului platitor ca www.natura-plus.ro (NATURA PLUS GLOBAL SRL).
Pentru efectuarea platii va trebui sa introduci numarul cardului, data expirarii si codul CVV2/CVC2 (ultimele trei cifre inscriptionate pe banda de pe verso). De asemenea, beneficiezi de o securitate sporita a tranzactiilor cu cardul bancar, gratie tehnologiei 3DSecure, cel mai inalt standard international in materie de securitate a platilor pe Internet, implementat de Visa International si MasterCard.
Tranzactiile se vor realiza in lei, la cursul de schimb al bancii, indiferent de moneda in care vei lansa comanda sau de contul din care faci plata. Pentru efectuarea platii nu se retine nicio taxa suplimentara. Dupa ce plata a fost efectuata vei primi un e-mail de confirmare.
Transfer bancar - ordin de plata
Poti plati prin ordin de plata (OP) in baza facturii proforme emise automat de www.natura-plus.ro odata cu selectarea acestei modalitati de plata. Plata se va face in contul mentionat mai jos. Pentru a demonstra efectuarea platii, scaneaza Ordinul de plata si trimite-l pe adresa de e-mail vanzari@natura-plus.ro. Livrarea produselor se face dupa intrarea banilor in cont.
Datele firmei sunt:
NATURA PLUS GLOBAL SRL
Nr. Registrul Comertului: J01/106/2021;
Cod Unic de Identificare: RO43602263;
Adresa: Strada Ceferistilor 25, Blaj, Alba
Banca Transilvania, Cont IBAN: RO26 BTRL RONC RT05 8517 0701
LIVRARE SI RETUR
Livrarea produselor
Comenzile sunt livrate de la depozitul nostru din Blaj şi ajung la destinaţie în interval de 1-2 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii.
Toate comenzile înregistrate în sistemul nostru înainte de ora 14:00 sunt expediate a doua zi şi ajung la destinaţie în următoarea zi lucrătoare. Comenzile înregistrate după ora 14:00 ajung la destinaţie în interval de 2 zile lucrătoare. Timpul de livrare poate varia în funcție de volumul de comenzi înregistrate.
La finalizarea comenzii, pe site-ul nostru aveţi posibilitatea să alegeţi ziua în care preferaţi să se facă livrarea. Puteţi să alegeţi o dată dintr-un interval de până la 7 zile lucrătoare de la data la care a fost înregistrată comanda, cu mențiunea că această opțiune poate fi dezactivată în anumite perioade.
Costuri şi metode de transport
Produsele sunt livrate prin SameDay Courier.
Pentru comenzile de până la 199 RON, transportul pe teritoriul României costă 15 RON, indiferent de modalitatea de plată aleasă. (Tarifele includ TVA.)
Comenzile care depăşesc 199 RON beneficiază de transport gratuit (pe teritoriul României).
Datorită faptului că livrarea se face printr-un agent terţ, nu putem garanta calitatea serviciului. Însă, pentru orice problemă privind procesul de livrare, nu ezitaţi să ne contactaţi.
Vă informăm că, din motive logistice și legale, nu putem garanta livrarea comenzilor la adrese din afara României.
Tarifele de transport variază în funcție de țara de destinație și se transmit în baza unei comenzi realizate prin magazinul online.
Retur/Anulare
Produsele comercializate pe site-ul natura-plus.ro beneficiază de garanție potrivit art. 4 - pct. 1 lit. e din OUG 34/2014 și art. 5-18 din Legea nr. 449/2003, dacă acestea nu constituie produse perisabile.
Clienții care nu sunt multumiți de produs îl pot returna și/sau pot alege un alt produs în limita contravalorii produsului returnat, cu respectarea termenilor și condițiilor de mai jos.
Dreptul de denunțare unilaterală
OUG 34/2014 Art. 9. - (1): condițiile și modalitățile de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală, pentru cazurile prevăzute în prezenta ordonanță, sub forma clauzei următoare: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fară penalități și fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului".
OUG 34/2014 Art. 14. - (1): "Consumatorul returnează produsele fară întârziere nejustificata și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat comerciantului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile."
OUG 34/2014 Art. 14. - (3): Clientul este direct responsabil de diminuarea valorii produselor, ce rezultă din manipularea sau utilizarea acestora pe toată perioada în care s-au aflat în posesia sa, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.
OUG 34/2014 Art. 16. - (e): Exceptări de la dreptul de retragere: "furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator;"
*Produsele de igienă personală (ex.: periuță de dinți) se pot returna doar dacă nu au fost folosite (trebuie sa fie sigilate).
Dacă ai primit produsul incomplet sau neconform, este necesar să ne semnalezi acest lucru în maxim 48 de ore de la primirea comenzii. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.
Conform legislației în vigoare, politica de retur a produselor se aplică doar pentru achizițiile făcute de persoane fizice.
Mai multe detalii despre OUG 34/2014 regăsiți aici.
Condiții de returnare:
- Toate produsele comandate online se pot returna în maximum 14 zile de la primire.
- Produsul trebuie să fie returnat în condiții de siguranță, pe cât posibil în ambalajul original, pentru a evita deteriorarea acestuia la manipulare și/sau transport.
*Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producător pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent în mod obligatoriu, prezența lui fiind specifică producătorului. Prezența sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra că produsul este exact în formă și condițiile în care a fost eliberat de către producător. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renunțare la contract. - Nu se vor accepta retururile în termen de 14 zile calendaristice, dacă produsele prezintă urme de uzură și nu mai pot fi revândute.
- Produsele achiziționate sub formă de pachete (kit / pachet promo) sau care beneficiază de produse sau vouchere cadou, se pot returna doar sub formă de pachet sau împreună cu produsul cadou, iar voucherul va fi anulat. Dacă voucherul a fost utilizat, se va opri suma aferentă acestuia din suma totală ce urmează a fi rambursată.
- Produsele de igienă personală (ex.: periuță de dinți) se pot returna doar daca nu au fost folosite (trebuie sa fie sigilate). (Conform art. 16 - (e) din OUG 34/2014).
- Produsele alimentare care se deteriorează ușor, au termen de valabilitate scurt și sunt sensibile la temperatură, diferențe de umiditate, etc (de exemplu, lăptișorul de matcă) pentru care nu putem garanta depozitarea corectă din momentul în care s-a desfăcut coletul, până la termenul de retur.
- Produsele trebuie împachetate corespunzător pentru a fi protejate împotriva eventualelor deteriorări din timpul transportului.
- Lipsa sau deteriorarea etichetelor, sau a marcajelor de pe produse poate atrage refuzarea cererii de retur.
Cererea de retur se face din "Contul meu", secțiunea "Comenzile mele" - se alege comanda pentru care se dorește retur total sau parțial prin apăsarea butonului "Detalii comandă", se bifează căsuța din dreptul produsului pe care doriți să îl returnați, apoi apoi apăsați butonul "Solicită returnare".
Dacă ați efectuat comanda fară un cont de client, puteți cere returnarea produselor din pagina de Contact, astfel: Selectați în prima căsuță "Returnare produse", completați datele cerute, iar în secțiunea "Mesaj" este necesar să ne comunicați ID-ul (numărul) și data comenzii și produsul/produsele pe care doriți să le returnați.
Pentru informații suplimentare legate de returnarea produselor, ne puteți contacta folosind oricare din metodele de contact afișate in pagina de Contact, sau prin Formularul de contact de Luni pana Vineri, în intervalul 0900 - 1800.
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
Respectăm dispozițiile legale privitoare la protecția datelor cu caracter personal și punem în aplicare măsuri tehnice și organizatorice de protejare a tuturor operațiunilor privitoare în mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrările neautorizate sau ilegale, precum și pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.
In scopul procesarii mesajelor si cererilor si a onorarii acestora, NATURA PLUS GLOBAL SRL colecteaza datele personale ale clientilor, respectiv numele, prenumele, adresa dumneavoastra, numarul de telefon si adresa de e-mail, in conformitate cu prevederile Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului European din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
Prelucrăm numele, prenumele, adresa, numărul dumneavoastră de telefon și adresa dumneavoastră de e-mail, pentru comunicarea cu dumneavoastră în vederea executării obligațiilor contractuale si in vederea raspunderii solicitarilor/mesajelor transmise prin intermediul site-ului.
Prelucrăm informațiile cu privire la vârsta dumneavoastră pentru a ne asigura că v-ați dat consimțământul în mod valabil cu privire la încheierea contractului și că aveți vârsta cerută de lege pentru asumarea unor obligații în nume propriu.
Toate aceste date vor fi păstrate pe durata ținerii evidențelor financiar-contabile și fiscale impuse de legislația în materie, dar nu mai mult de 5 ani.
Nu utilizăm datele cu caracter personal pentru prelucrare automatizată și nici pentru realizarea de profile. Nu luăm niciodată decizii automate cu privire la dumneavoastră. Utilizăm mijloace tehnice pentru stocarea datelor în condiții de securitate. Nu prelucrăm date în scopuri secundare incompatibile cu scopurile pentru care le-am colectat.
Respectăm și asigurăm în mod strict confidențialitatea datelor prelucrate. Nu dezvăluim datele decât pentru realizarea intereselor dumneavoastră sau pentru îndeplinirea obligațiilor legale. Confidențialitatea este pentru noi o valoare esențială.
De asemenea, putem furniza datele cu caracter personal ale dumneavoastră și altor companii cu care ne aflăm in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători etc..
In vederea plasarii unei solicitari, clientul va furniza datele si informatiile solicitate in formularul on-line de trimitere mesaj, de plasare a comenzii sau prin telefon, refuzul comunicarii informatiilor solicitate impiedicand vanzatorul sa inregistreze si sa onoreze comanda efectuata.
Proprietarul, precum şi operatorul acestui website nu sunt răspunzători pentru erorile clientilor in introducerea acestor date sau de eventuale date false furnizate de acestia. Clientul are obligatia de a furniza date corecte si conforme cu realitatea, purtand intreaga raspundere pentru incorectitudinea informatiilor transmise vanzatorului.
Datele personale nu vor fi vândute, transferate sau distribuite sub nici o formă unor terţe părţi ori în alte țări, cu excepţia cazului in care sunt solicitate de autorităţile publice competente, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.
Recomandăm tuturor utilizatorilor acestui website să îşi ia toate măsurile de siguranţă atunci când oferă date personale online şi să verifice periodic starea şi acurateţea acestor date. Utilizatorii sunt răspunzători în mod direct de modul în care îşi protejează datele de logare având în vedere că poate suporta consecinţele unei utilizări neautorizate.
Drepturile dumneavostră
Potrivit Regulamentului (UE) 2016/679, dumneavoastră beneficiați de dreptul de acces si de interventie asupra datelor personale furnizate. In acest sens, aveți dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, aveți acces la datele respective, precum și la următoarele informații:
- scopurile prelucrării;
- categoriile de date cu caracter personal vizate;
- destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele cu caracter personal le-au fost sau urmează să le fie divulgate;
- acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate datele cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă.
La cerere, noi vă vom furniza o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii solicitate, vă vom percepe o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative. În cazul în care ne veți adresa cererea în format electronic și cu excepția cazului în care solicitați un format material, informațiile vor fi furnizate într-un format electronic utilizat în mod curent (word, pdf etc.).
De asemenea, clientii au dreptul la rectificarea, modificarea și actualizarea datelor prelucrate. Astfel, aveți dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, aveți dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.
Aveți dreptul de a obține din partea noastră ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, iar noi avem obligația de a șterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate în cazul în care există unul dintre următoarele motive:
- datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
- Vă veți retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
- Vă veți opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea;
- datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
- datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care ne revine în temeiul dreptului Uniunii Europene sau al legilor din România;
În cazul în care vom comunica datele dumneavoastră societăților de curierat sau celorlalți parteneri, iar dumneavoastră veți solicita ștergerea acestora, vom lua toate măsurile rezonabile pentru a informa partenerii care prelucrează datele că ați solicitat ștergerea oricăror linkuri către datele respective sau a oricăror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.
Datele nu vor fi șterse dacă:
- prelucrarea este necesară pentru respectarea unei obligații legale care prevede prelucrarea în temeiul dreptului Uniunii sau al legilor din România sau pentru îndeplinirea unei sarcini executate în interes public;
- din motive de interes public în domeniul sănătății publice;
- prelucrarea este necesară pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
Aveți dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:
- contestați exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite să verificăm exactitatea datelor prelucrate;
- prelucrarea este ilegală, iar dumneavoastră vă veți opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
- noi nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar dumneavoastră ni le veți solicita pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
În cazul în care prelucrarea datelor a fost restricționată în cazurile sus-menționate, astfel de date cu caracter personal pot, cu excepția stocării, să fie prelucrate numai cu consimțământul dumneavoastră sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau pentru protecția drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii Europene sau al Statului Român.
În cazul în care ați obținut restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal, veți fi informată de către de noi înainte de ridicarea restricției de prelucrare.
Aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat. Aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, direct de la noi către un alt operator, acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic. Exercitarea dreptului menționat anterior nu aduce atingere dreptului dumneavoastră la ștergerea datelor.
Orice client are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale în scopuri de marketing direct.
Pentru exercitarea tuturor drepturilor menționate anterior, va puteti adresa oricand cu o cerere scrisa la sediul nostru din BLAJ, STR. EROILOR, BL. 38, SC. B, ET. 4, AP. 38, JUD. ALBA. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
Datele dumneavoastra nu vor fi transferate într-o alta tara.
Prin completarea datelor in formularele de trimitere mesaj, creare de cont si/sau de comanda, dumneavoastra, utilizatorul/cumparatorul declarati si acceptati in mod expres ca datele dumneavoastre personale sa fie incluse in baza de date a NATURA-PLUS.RO si vă dați acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul executării comenzilor efectuate sau raspunderii mesajelor si solicitarilor transmise.
Informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
Beneficiați de dreptul de acces, intervenție, rectificare și portare cu privire la datele pe care ni le furnizați, să limitați prelucrarea realizată de noi și chiar să solicitați ștergerea datelor. Menționăm că intervenția asupra datelor pe care ni le-ați furnizat poate fi de natură să împiedice executarea contractului încheiat între dumneavoastră și noi. În acest caz, noi vom fi exonerați de răspundere. Dacă sunteți nemulțumit, aveți posibilitatea să vă adresați și să depuneți plângere împotriva noastră în fața Autorității Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum și în fața intsanțelor de judecată competente.
POLITICA DE COOKIES
Prin navigarea pe website-ul www.natura-plus.ro va exprimati acordul cu privire la folosirea datelor stocate de cookies, acesta fiind un acord în sensul articolului 4 (51) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice. “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookies se instaleaza în cazul în care se accepta navigarea pe site, fiind o legatura între utilizatorul browserului si website. Utilizatorii îsi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie. De asemenea, puteti seta browserul dumneavoastra sa blocheze cookies sau sa afiseze o notificare de avertizare înainte ca un cookie sa fie stocat pe calculatorul dumneavoastra. Dezactivarea si refuzul de a primi cookies pot face anumite sectiuni / pagini impracticabile sau dificil de vizitat. Acest website este administrat de NATURA PLUS GLOBAL SRL, ce garanteaza angajamentul de a respecta si proteja intimitatea dumneavoastra online.
Google analytics
Acest website utilizeaza Google analytics, un serviciu de analiza web oferit de Google, Inc. ( "Google"). Google analytics utilizeaza "cookie-uri", care sunt fisiere text plasate pe computerul dumneavoastra, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul de utilizare a paginilor. Informatiile generate de cookie-uri despre utilizarea site-ului vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite ale Americii. Prin utilizarea anonimatului IP, Google va trunchia adresa IP pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum si pentru alte parti la acordul privind Spatiul Economic European înainte de transmiterea catre si stocarea în SUA. Numai în cazuri exceptionale, adresa IP complete poate fi trimisa si scurtata de catre serverele Google din SUA. În numele operatorului acestui website, Google va utiliza aceste informatii pentru a analiza utilizarea de catre dvs. a site-ului, pentru a compila rapoarte privind activitatile site-ului web pentru operatorii site-ului, precum si de a oferi servicii suplimentare pentru operatorul acestui site în legatura cu utilizarea site-ului si a internetului. În acest scop, Google utilizeaza pseudonime. adresa IP trimisa de catre browser-ul dvs. prin intermediul Google analytics nu va fi asociata cu alte date detinute de Google.
Google Tag Manager
Acest website utilizeaza Google Tag Manager. Google Tag Manager este o solutie operata de Google Inc., care permite gestionarea etichetelor utilizate de site în scopuri de marketing, utilizand o interfata. Instrumentul Google Tag Manager, în sine, (prin care se implementeaza etichetele) este un domeniu care nu utilizeaza cookie-uri si care nu înregistreaza date cu caracter personal. Instrumentul poate activa anumite etichete, care, în nume propriu pot înregistra date în anumite circumstante. Google Tag Manager nu va avea acces la aceste informatii. În cazul în care înregistrarea datelor a fost dezactivata pe domeniul sau nivelul modulului cookie, aceasta setare va ramane în vigoare pentru toate etichetele de urmarire puse în aplicare prin Google Tag Manager.
Securitatea datelor
Exista diverse masuri tehnice si organizatorice pentru a asigura securitatea datelor dvs. personale împotriva manipularii, pierderii, distrugerii, accesarii de catre persoane neautorizate, în mod accidental sau/si intentionat. Daca aveti întrebari privind prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresele de email de mai jos. La cerere, veti fi informati în scris si în conformitate cu legislatia în vigoare, privind datele cu caracter personal pe care le colectam prin intermediul paginilor noastre web.
Link-uri catre alte pagini web
Desi pagina noastra de web contine link-uri catre alte pagini web, nu raspundem pentru strategiile de protejare a informatiilor sau pentru continutul altor pagini web.
Notificare privind modificarile
Orice modificare privind protectia datelor va fi postata pe acesta pagina precum si în alte locatii pe care le consideram adecvate. In momentul in care ati ales sa accesati site-ul nostru, precum si anumite servicii, aplicatii, diverse unelte online sau mesaje, trebuie sa stiti ca acestea ar putea utiliza cookie-uri proprii sau din partea tertilor, pentru o experienta mai intensa, mai rapida si totodata mai sigura pentru navigare pentru dumneavoastra ori ca facilitate pentru furnizorii de publicitate. Intrucat multi utilizatori asociaza cookie-urile cu virusii ori cu publicitatea mascata, ar trebui sa stim insa ce sunt acestea si la ce folosesc.
Ce este un cookie?
Un cookie este o informatie de mici dimensiuni, care apare pe ecran sub forma unui scurt text sau mesaj plasat pe hard-disk-ul utilizatorului de Internet. Acesta este generat de un server de pagini web, care este de obicei chiar computerul de pe care opereaza un anumit site. Informatia continuta de cookie este programata de acest server si este folosita, mai apoi, ori de cate ori utilizatorul fooseste site-ul ori site-urile gestionate de acesta. Simplificat, un cookie este ca o cartela de acces, cu datele de identificare ale utilizatorului, care anunta serverul ori site-ul gestionat de acesta ori de cate ori ati revenit pe o anumita pagina.
Cum arata un cookie si cand au aparut cookie-urile?
Forma tipica dupa care recunoastem un cookie este ca o adresa catre un centru de servicii de mail, de cele mai multe ori cu terminatia „.txt”, extensia specifica a fisierelor text. Ca o scurta istorie, putem spune ca termenul de cookie pentru Internet a fost dezvoltat in urma cu aproximativ zece ani, de catre compania americana Netscape Communications. Cuvantul “cookie” deriva din sintagma “magic cookie”, un termen din limbajele de programare care descrie o portiune de informatie distribuita intre diverse sectiuni software. Alegerea cuvantului „cookie” pentru acest gen de unelte se pare ca provine chiar din traditia americana de a impartasi prajiturele si dulciuri vizitatorilor in momentele speciale.
Care este scopul cokie-urilor?
La modul concret, cookie-urile realizeaza o interactiune mai rapida intre utilizatori si diferite site-uri. Fara aceste instrumente aparent banale, ar fi foarte greu pentru un anumit site sa permita unui utilizator sa faca in voie cumparaturi de pe paginile sale ori sa isi aminteasca preferintele si detaliile de inregistrare la urmatoarea sa vizita. Prin urmare, utilizarea cookie-urilor in acest caz nu face decat sa salveze timpul si banii utilizatorilor, facand totodata experienta navigarii mai eficienta si mai placuta. De multe ori, site-urile folosesc cookie-urile pentru a colecta date demografice despre propriii utilizatori. De asemenea, cookie-urile permit site-urilor sa aiba o evidenta cat mai apropiata de realitate asupra profilului si obiceiurilor consumatorilor, in vederea realizarii unor oferte de produse cat mai tintite pentru acestia. In acest mod, pe pagina de navigare a utilizatorilor vor aparea mesajele publicitare care i-ar putea interesa direct, targetate in functie de informatiile colectate anterior.
De cate feluri sunt cookie-urile
Trebuie stiut faptul ca nu toate cookie-urile sunt la fel. Astfel, avem cookie-uri de sesiune sau temporare, cookie-uri permanente si cookie-uri flash.
Cookie-urile de sesiune
Cookie-urile care sunt stocate in memoria calculatorului ori dispozitivului de acces la Internet doar pe perioada unei sesiuni de navigare pe o anumita pagina sau site, se sterg automat de pe computer, in momentul inchiderii browserului. De obicei, aceste cookie-uri stocheaza o identitate a fiecarei sesiuni, neidentificabila personal de catre utilizator, permitandu-i acestuia sa navigheze de la o pagina la alta fara a avea nevoie sa se logheze in permanenta.
Cookie-urile permanente
Acestea sunt cookie-urile stocate pe calculatorul utilizatorului si care nu se dezactiveaza in momentul inchiderii browser-ului utilizat. Astfel, cookie-urile permanente pot retine preferintele utilizatorului inregistrate deja pentru un anumit site, permitand ca acestea sa fie folosite in cadrul urmatoarelor sesiuni de browsing. De asemenea, ele pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor astfel incat site-urile sa poata analiza preferintele utilizatorilor pe paginile lor pentru a veni mai usor in intampinarea acestora. Acestea pot oferi in orice moment informatii privind numarul de utilizatori, timpul mediu petrecut pe o anumita pagina, fiind de un real ajutor in stabilirea performantelor generale reale ale unui site. Acest tip de cookie-uri sunt configurate de asa natura incat sa poat a urmari preferintele urilizatorilor in cadrul unor perioade de timp indelungate.
Cookie-uri flash
In cazul in care aveti instalat programul adobe Flash pe calculatorul dumneavoastra (iar cele mai multe dispozitive il au), e posibil sa aveti stocate si mici fisiere cu continut Flash, precum videoclipurile. Acest gen de fisiere sunt cunoscute si ca Local Shared Objects (LSOs) sau cookie-uri Flash. Acestea pot fi folosite in acelasi scop ca si cookie-urile obisnuite, numite si cookie-uri HTTP. Totodata, cookie-urile Flash pot face copii de rezerva pentru datele retinute de un cookie obisnuit. Astfel, in momentul in care veti sterge cookie-urile din setarile browserului, cele Flash nu vor fi afectate. Astfel, un site care a folosit acest gen de cookie la un moment dat te va recunoaste la urmatoarea ta vizita daca datele tale au fost stocate de acest fisier. Cu toate acestea, puteti controla actiunea cookie-urilor Flash iar site-ul oficial al companiei adobe ofera instrumente de control, detectare si stergere a acestora de pe calculatorul dumneavoastra. Sintetizand, scopurile pentru care pot fi folosite cookie-urile sunt urmatoarele:
Sunt cookie-urile periculoase?
Asemanate de cele mai multe ori cu virusii, cookie-urile nu sunt decat mici fisiere text. Acestea nu sunt nici macar programe de computer si nu pot fi percepute drept coduri de programare. De asemenea, cookie-urile nu sunt folosite pentru raspandirea virusilor iar versiunile moderne ale unor browsere precum Microsoft Internet Explorer sau Netscape permit utilizatorilor sa seteze propriile valori ale numarului de cookie-uri acceptate pe un calculator. Desi sunt stocate pe unitatea hard-disk, cookie-urile nu pot accesa continutul acesteia. Prin urmare, nu trebuie sa va faceti griji ca un cookie poate citi datele salvate pe hard-disk-ul dumneavoastra sau sa transmita cuiva userul si parola de la casuta de email. Acestea nu fac decat sa stocheze si sa transmita mai departe datele pe care le inregistreaza in momentul accesarii unui site bine stabilit. De asemenea, un server nu poate seta un cookie sa actioneze pe un alt domeniu decat cele mai sus enuntate. In ciuda acestui fapt, utilizatorii s-ar putea sa gaseasca pe calculatorul lor si cookie-uri de pe site-uri pe care nu le-au vizitat niciodata. De obicei, acestea sunt trimise de catre companii care vand publicitate pe Internet catre alte site-uri. Prin urmare, nu este exclus ca informatiile privind comportamentul navigatorilor sa fie transmise catre acestea de site-urile vizitate, uneori chiar fara consimtamantul utilizatorilor. Iar acesta a devenit cam principalul motiv pentru care utilizatorii au ajuns sa respinga cookie-urile.
Cum scap de cookie-uri?
De obicei, putem seta browserul nostrum de Internet sa accepte orice tip de cookie-uri sau sa accepte cookie-uri de pe anumite site-uri. Pe de alta parte, acest lucru poate crea anumite dezavantaje, intrucat, daca nu sunteti inregistrati pe un anumit site, nu veti putea posta comentarii, spre exemplu. Trebuie stiut insa ca toate versiunile moderne ale browserelor internet au setari pentru cookie-uri. Acestea le puteti gasi in sectiunea „Options” sau „Preferences” din meniul browserului. Pentru a intlege aceste setari, puteti accesa si optiunea „Help” a fiecarui browser sau puteti accesa cateva link-uri si informatii utile pentru „Cookie settings” din Internet Explorer versiunile 5,6,7,8, 9, Firefox, Chrome, Safari sau iOS. Daca sunteti ingrijorat in ceea ce priveste cookie-urile generate de site-urile terte ale platformelor publicitare, le puteti dezactiva prin utilizarea directa a optiunii „Your Online Choices” aferenta fiecarui site.
Cum pot opri cookie-urile?
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau se poate seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă un vizitator nu este înregistat folosind cookie-urile, nu va putea lăsa comentarii. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în meniul Opțiuni /Settings sau în meniul Preferințe / Favorites al browserului. Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare: Cookie settings in Internet Explorer Cookie settings in Firefox Cookie settings in Chrome Cookie settings in Safari.