Pudra Turmeric, 500g, Natura Plus
Turmericul aduce sanatatii diverse beneficii - curcumina are un puternic efect antioxidant (neutralizeaza radicalii liberi si stimuleaza enzimele antioxidante ale corpului), antiinflamator (ajuta corpul sa previna si sa trateze bolile cronice si degenerative – de inima, cancer, Alzheimer), antibacteriene, antivirale si antifungice.
Pudra Turmeric 500 G Natura Plus
Beneficiile pe care turmericul le aduce sanatatii sunt numeroase: curcumina are un puternic efect antioxidant (neutralizeaza radicalii liberi si stimuleaza enzimele antioxidante ale corpului), antiinflamator (ajuta corpul sa previna si sa trateze bolile cronice si degenerative – de inima, cancer, Alzheimer), antibacteriene, antivirale si antifungice. Un studiu realizat pe persoane ce aveau tulburari depresive a demonstrat ca turmericul poate reduce simptomele depresiei si poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit.
Turmericul protejeazacreierul Curcumina creste nivelul factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF), un hormon de crestere care contribuie la dezvoltarea de noi neuroni si lupta cu degradarea celuleor nervoase si cu bolile cerebrale degenerative (depresie, Alzheimer). In plus, turmericul poate ajuta memoria, fiind de mare ajutor pentru creier.
Turmericul si combaterea cancerului Curcumina poate preveni sau chiar trata cancerul (boala caracterizata prin dezvoltarea necontrolata de celule), studiile de laborator (pe animale) indicand faptul ca poate contribui la moartea celulelor canceroase, reducerea angiogenezei (dezvoltarea de vase sangvine noi, in tumori) si metastazelor (extinderea cancerului). Un studiu de 30 de zile, pe 44 de barbati, a dovedit ca 4 g de curcumina/zi a redus cu 40% numarul de leziuni ale colonului care pot deveni canceroase. Curcumina este eficienta mai ales in combaterea cancerului pancreatic si de prostata. Cercetarile arata ca anumite forme de cancer sunt mult mai rare in India, unde se consuma mult turmeric, fata de Europa si America.
Turmericul promoveaza sanatatea inimii Curcumina are efecte benefice asupra mai multor factori care joaca un rol in sanatatea cardiaca: imbunatateste functia endoteliului (tesutul care inveleste interiorul inimii si vaselor sangvine), conform unui studiu fiind la fel de eficient in acest sens ca sportul, si este un agent antioxidant si antiinflamator puternic.
Turmericul te ajuta sa lupti cu artrita Curcumina trateaza simptomele artritei si lupta cu inflamareaarticulatiilor si poate fi, in unele cazuri, mai eficient decat medicamentele. Turmericul poate tine durerea de genunchi la distanta, luat sub forma de capsule.
Turmericul imbunatateste functiile ficatului Efectul antioxidant al turmericului este atat de puternic incat poate proteja ficatul de toxine – veste buna pentru persoanele care iau medicamente puternice, pe termen lung. Turmericul ajuta digestia Pe langa gustul delicios si culoarea vie pe care le confera mancarurilor, turmericul joaca un rol important in digerarea acesteia. Proprietatile antioxidante si antiinflamatoare contribuie la o digestie sanatoasa.
Turmericul lupta cu depresia Un studiu pe 60 de persoane depresive, timp de 6 saptamani, a aratat ca simptomele bolii sunt la fel de eficient combatute si de catre curcumina, si de catre antidepresive. Curcumina creste nivelul factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF), care scade in cazul persoanelor care sufera de depresie, si poate impulsiona si productia de serotonina si dopamina.
Turmericul iti face parul frumos Caderea parului este cauza unei deficiente nutritionale (cauzata ereditar, de alimentatie, de stilul de viata), care echivaleaza cu imposibilitatea absorbtiei si utilizarii nutrientilor esentiali corpului. Turmericul poate lupta cu aceasta compromitere a foliculilor capilari, fiind o modalitate naturala de a combate caderea parului si de a revitaliza podoaba capilara.
Cum se foloseste turmericul Turmericul se comercializeaza uscat, sub forma de pudra, are un gust aromat si usor amarui si o culoare intensa, galben-portocalie. Gustul puternic si specific il transforma intr-un condiment care trebuie utilizat cu moderatie in bucatarie, pentru a nu acoperi celelalte gusturi din preparatul cu pricina.