Click pentru mai multe produse.
Niciun rezultat gasit. Incearca din nou cu alte cuvinte cheie.

Miere Manuka, MG1000+ 250g, Mieland

Mierea de Manuka este creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate.

Citeste mai departe
Cod produs: 9421905820301
Producator:
Adauga in Favorite0
849,99 lei (TVA inclus)
Ultimele produse in stoc
Cantitate:
Descriere

Miere Manuka 250g, MG1000+ Mieland

Mierea de manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate. Lemnul si florile sale au fost folosite de oamenii Maori timp de sute de ani, datorita proprietatilor vindecatoare.

Este folosita in cele mai luxoase restaurante, este adorat de celebritati si este chiar ingredientul cheie in cele mai calitative produse cosmetice, destinate ingrijirii tenului.

Ce anume o face atat de diferita de celelalte tipuri de miere?

Raspunsul este Metilglioxalul. Metilglioxalul este ceea ce ii ofera mierii Manuka proprietatile antibacteriene. Acesta se regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici.

Concentratia metilglioxalului din mierea Manuka, ii determina actiunile de rating. MG si MGO sunt prescurtarile metilglioxalului. Acestea ajuta in masurarea cantitatii in miligrame al metilglioxalului, in fiecare kg de miere.

Mierea de Manuka produsa si impachetata in Noua Zeelanda, va fi intotdeauna evaluata in functie de concentratia de MGO (MG).

Date tehnice ale mierii de manuka:

Aspect: Lichid vascos, cremos sau cristalizat.

Caracteristici:

Parfum: Placut, aroma caracteristica. Nu are mirosuri straine.

Gust: Placut, dulce, aroma puternica, caracterizat „pamantiu, uleios, erbacee” si „floral, bogat si complex”.

Depozitare: A se depozita in locuri reci, uscate si a se pastra intotdeauna acoperit. Temperatura recomandata pentru depozitarea mierii de manuka este 18-24 grade Celsius.

Proprietati:

Mierea de Manuka are proprietati biologice de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator. Totusi, ceea ce separa mierea de Manuka de alte tipuri de miere, este puterea proprietatilor antibacteriene, care pot ucide chiar si super bacteriile, precum MRSA, rezistent la meticilina.

Informatii Nutritionale

Energie1320kJ
Proteine0.4g
Grasimi0g
Saturate0g
Carbohidrate80g
Zahar*78g
Sodiu12mg

*Zahar natural regasit in miere.

Compozitie

Umiditate15-19%w.w.b.
Fructoza37.9%
Glucoza29.7%
Sucroza0.5%
Nitrogen0.05-0.38%
Cenusa0.04-0.2%
pH3.3-5.6
Acid0.57%
Acizi liberi9-40-echiv./kg
Substante solide insolubile<0.1%
EnzimeInvertaza, diastaza, glucoza oxidaza, acid fosfatat.
VitamineUrme de: B6, C, acid folic, acid pantotenic, niacina, riboflavina.tiamina.
MineraleUrme de: potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu, sodiu, silicon, siliciu, mangan, sulf, fosfor, aluminiu, zinc, cupru.

PUTERILE VINDECATOARE ALE MIERII DE MANUKA

Conform celor mai recente cercetari, studiate de Dr. Dee Carter din cadrul Universitatii din Sidney „Mierea de Manuka ucide mai multe bacterii decat orice alt antibiotic.”

Printre proprietatile biologice ale mierii de Manuka se enumera cele de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator.tament topical eficient pentru infectiile ranilor cronice.

Mierea de Manuka are proprietati biologice de antioxidant, antiinflamator, antibacterial, antiviral, antibiotic, vindecarea ranilor si imuno-stimulator. Totusi, ceea ce separa mierea de Manuka de alte tipuri de miere, este puterea proprietatilor antibacteriene, care pot ucide chiar si super bacteriile, precum MRSA, rezistent la meticilina.

Conform unei studii, publicate in Jurnalul Peer J., ranile cronice au devenit o problema globala majora, datorita rezistentei dezvoltate de populiatie la antibiotice. Este nevoie urgent de un agent topical nou si eficient, iar mierea de Manuka si-a dovedit potentialul in acest sens.

In acest studiu, cercetatorii au studiat mierea de Manuka in special ca si un tratament alternativ pentru rani, datorita proprietatilor antibacteriene si inabilitatea bacteriilor de a-si dezvolta o imunitate impotriva acestuia. Acest studiu indica faptul ca aceasta miere previne dezvoltarea biofilmurilor si le elimina pe cele existente. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca mierea de Manuka poate ucide orice biofilm MRSA intr-o rana cronica. Astfel mierea de Manuka este recomandat ca si un tratament topical eficient pentru infectiile ranilor cronice.


miere

De unde provine Mierea de Manuka?

Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă. Iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.

Cu ce diferă față de alte tipuri de miere?

Capacitatea Mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA este de până la 50 de ori mai mare decât a antibioticelor obișnuite.

Toate tipurile de miere conțin enzima glucoză oxidază, responsabilă cu producerea de peroxid de hidrogen, o moleculă care și-a dovedit eficiența în testele de laborator, dar care se distruge atunci când intră în contact cu fluidele și țesuturile corporale, sau când mierea este expusă la lumină și căldură.

O altă enzimă care se regăsește în miere este metilglioxalul (MGO). Spre deosebire de enzima glucoză oxidază, metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen, dar rezistă mai mult în timp, la căldură și la lumină și are efect antibacterian imediat. În mierea obișnuită, metilglioxalul este prezent în cantități foarte mici: 20-50 mg/kg, pe când un kilogram de miere de Manuka conține 800 mg de metilglioxal.

Prof. dr. Molan și Prof. Thomas Henle (Universitatea Tehnică din Dresden, Germania) susțin că măsurarea nivelului de metilglioxal reprezintă un standard esențial de identificare a mierii de Manuka cu activitate antibacteriană non-peroxidică puternică.

Faptul că Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere este confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și cele făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.

Cunoscută sub numele de factor UMF (Unique Manuka Factor), această calitate specială are caracter stabil, deci nu își pierde puterea când mierea este expusă la lumină și soare, sau când este diluată în apă. Mierea de Manuka cu UMF 10+ este potrivită pentru uz medical sau farmaceutic. Mierea cu UMF între 15 și 25+ este utilizată în spitale din Franța, Marea Britanie, Japonia, Australia, Noua Zeelandă.

Citeste mai departe
Detalii produs
9421905820301
Recenzii
Niciun comentariu
Produse din aceeasi categorie
Vizualizate recent

Meniu

Contul meu

Click pentru mai multe produse.
Niciun rezultat gasit. Incearca din nou cu alte cuvinte cheie.

Creeaza-ti un cont pentru a adauga produse in Favorite.

Intra in cont