Miere Manuka, MG500+ 250g, Auribee
Mierea de manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate.
MIERE DE MANUKA AUTENTICA DIN NOUA ZEELANDA - MIERE AURIBEE
Cel mai pur gust al Noii Zeelande.
CE ESTE MIEREA DE MANUKA?
Mierea de manuka este mierea creata din extrasul florilor de Manuka. Manuka face parte din familia Tea Tree si este nativa Noii Zeelande. Se regaseste in salbaticie, in zonele necultivate.
Lemnul si florile sale au fost folosite de oamenii Maori timp de sute de ani, datorita proprietatilor vindecatoare.
Mierea de Manuka este extrem de apreciata in toate colturile lumii. Este folosita in cele mai luxoase restaurante, este adorat de celebritati si este chiar ingredientul cheie in cele mai calitative produse cosmetice, destinate ingrijirii tenului.
Dar ce anume o face atat de diferita de celelalte tipuri de miere? Raspunsul este Metilglioxalul. Metilglioxalul este ceea ce ii ofera mierii Manuka proprietatile antibacteriene. Acesta se regaseste si in alte tipuri de miere, dar in cantitati mult mai mici. Concentratia metilglioxalului din mierea Manuka, ii determina actiunile de rating. MG si MGO sunt prescurtarile metilglioxalului. Acestea ajuta in masurarea cantitatii in miligrame al metilglioxalului, in fiecare kg de miere.
Mierea de Manuka produsa si impachetata in Noua Zeelanda, va fi intotdeauna evaluata in functie de concentratia de MGO (MG).
DATE TEHNICE DESPRE MIEREA DE MANUKA
Aspect: Lichid vascos, cremos sau cristalizat.CaracteristiciParfum: Placut, aroma caracteristica. Nu are mirosuri straine. Gust: Placut, dulce, aroma puternica, caracterizat „pamantiu, uleios, erbacee” si „floral, bogat si complex”.
Depozitare: A se depozita in locuri reci, uscate si a se pastra intotdeauna acoperit.
Temperatura recomandata pentru depozitarea mierii de manuka este 18-24 grade Celsius.
Informatii Nutritionale Energie 1320kJ Proteine 0.4g Grasimi 0g Saturate 0g Carbohidrate 80g Zahar* 78g Sodiu 12mg *Zahar natural regasit in miere Compozitie Umiditate 15-19%w.w.b. Fructoza 37.9% Glucoza 29.7% Sucroza 0.5% Nitrogen 0.05-0.38% Cenusa 0.04-0.2% pH 3.3-5.6 Acid 0.57% Acizi liberi 9-40-echiv./kg Substante solide insolubile <0.1% Enzime Invertaza, diastaza, glucoza oxidaza, acid fosfatat. Vitamine - Urme de: B6, C, acid folic, acid pantotenic, niacina, riboflavina.tiamina. Minerale - Urme de: potasiu, calciu, magneziu, fier, seleniu, sodiu, silicon, siliciu, mangan, sulf, fosfor, aluminiu, zinc, cupru.
De unde provine Mierea de Manuka?
Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă. Iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.
Cu ce diferă față de alte tipuri de miere?
Capacitatea Mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA este de până la 50 de ori mai mare decât a antibioticelor obișnuite.
Toate tipurile de miere conțin enzima glucoză oxidază, responsabilă cu producerea de peroxid de hidrogen, o moleculă care și-a dovedit eficiența în testele de laborator, dar care se distruge atunci când intră în contact cu fluidele și țesuturile corporale, sau când mierea este expusă la lumină și căldură.
O altă enzimă care se regăsește în miere este metilglioxalul (MGO). Spre deosebire de enzima glucoză oxidază, metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen, dar rezistă mai mult în timp, la căldură și la lumină și are efect antibacterian imediat. În mierea obișnuită, metilglioxalul este prezent în cantități foarte mici: 20-50 mg/kg, pe când un kilogram de miere de Manuka conține 800 mg de metilglioxal.
Prof. dr. Molan și Prof. Thomas Henle (Universitatea Tehnică din Dresden, Germania) susțin că măsurarea nivelului de metilglioxal reprezintă un standard esențial de identificare a mierii de Manuka cu activitate antibacteriană non-peroxidică puternică.
Faptul că Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere este confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și cele făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.
Cunoscută sub numele de factor UMF (Unique Manuka Factor), această calitate specială are caracter stabil, deci nu își pierde puterea când mierea este expusă la lumină și soare, sau când este diluată în apă. Mierea de Manuka cu UMF 10+ este potrivită pentru uz medical sau farmaceutic. Mierea cu UMF între 15 și 25+ este utilizată în spitale din Franța, Marea Britanie, Japonia, Australia, Noua Zeelandă.
Video Extractie AURIBEE HONEY