Scortisoara, 250g, Natura Plus
Scorțișoara ne amintește de mirosul deserturilor delicioase, iar aroma și gustul său ne energizează. Acest condiment atât de apreciat are foarte multe beneficii pentru sănătate, dar și unele contraindicații.
Scorțișoara, acest condiment atât de apreciat, are foarte multe beneficii, inclusiv pentru diabet, dar și câteva restricții.
Ce beneficii are scorțișoara în cazul diabeticilor?
- reglează nivelul zahărului din sânge;
- încetinește procesul de golire a stomacului după fiecare masă;
- îmbunătățește memoria și sporește atenția;
- diminuează tensiunile nervoase și vindecă migrenele;
- ajută în lupta împotriva îmbătrânirii cauzate de stres și redă strălucirea pielii obosite;
- este utilă în tratarea răcelilor, guturaiului și gripei;
- protejează și calmează gâtul iritat.
Poate combate infecțiile
Substanțele chimice din compoziția scorțișoarei te ajută în lupta cu infecțiile bacteriene și fungice, datorită efectului astringent și antibacterian. S-a dovedit că uleiul de scorțișoară poate trata eficient infecțiile tractului respirator cauzate de fungi. De asemenea, poate să inhibe dezvoltarea anumitor bacterii, inclusiv Listeria și Salmonella. Efectele antimicrobiene ale scorțișoarei pot, de asemenea, să ajute la reducerea respirației urât mirositoare.
Poate fi utilă în diabet și boli cardiovasculare
Unele studii au arătat că scorțișoara poate avea efecte uimitoare pentru pacienții cu diabet și boli cardiovasculare. Condimentul poate echilibra nivelul glucozei din sânge (glicemia), poate scădea colesterolul LDL și colesterolul total și poate reduce trigliceridele. În cazul persoanelor cu prediabet, scorțișoara poate încetini progresia spre diabet de tip 2.
Poate stimula funcțiile creierului
Scorțișoara este de ajutor și în perioadele stresante sau încărcate, fiindcă este un bun tonic neurologic. Stimulează funcțiile creierului, îmbunătățește memoria și atenția. Unii specialiști susțin și că scorțișoara ar putea contribui la stagnarea degenerării celulelor în caz de scleroză multiplă sau de Alzheimer.
Scorțișoara Cassia (un tip diferit de scorțișoara Ceylon), dacă este consumată în exces, poate avea multe efecte adverse. Pe lângă faptul că poate cauza toxicitate hepatică, aceast tip de scorțișoară poate deteriora ficatul.