Fulgi de Grau, 500g, Natura Plus
Graul este un aliment de baza, folosit in regimurile alimentare, in diete dar si pentru mentinerea sanatatii.
Este cel mai obisnuit tip de cereale. Boabele de grau, constand din tarate, in stratul exterior, germeni de grau si endosperm, in partea interioara, constituie o sursa importanta de energie.
Graul provine din sud-vestul Asiei, dar astazi este una dintre cele mai raspandite culturi de cereale. Se foloseste in primul rand pentru produse de coacere, cum ar fi paine, covrigi, prajituri si briose. Fulgii de grau contin minerale esentiale cum ar fi: calciu, sodiu, potasiu sau magneziu, avand efecte benefice asupra organismului. Pe langa minerale, fulgii de grau contin si carbohidrati, fibre dietetice si o cantitate importanta de proteine.
Contin proteine, minerale, vitamine si enzime, prezente mai ales in coaja si in germene. Fulgii de grau sunt subtiri, se inmoaie rapid in lapte sau in sucuri naturale si pot fi consumati cu fructe, furnizand energia necesara pentru o buna perioada de timp. Sunt o optiune inspirata pentru un mic dejun sanatos sau pot fi consumati in diferite combinatii drept gustare.