Linte Rosie, 500g, Natura Plus
Lintea este foarte bogata in fibre solubile si insolubile care sprijina tranzitul intestinal, stimuleaza digestia si combat constipatia.
Linte Rosie 500g Natura Plus
Consumul de linte: beneficii pentru sanatate
Una dintre cele mai valoroase legume, din punct de vedere al continutului nutritional si al usurintei in preparare, lintea aduce organismului tau numeroase beneficii.
Lintea - beneficii pentru inima
Acidul folic, magneziul si fibrele din compozitia lintei ajuta la reucerea riscului de afectiuni cardiovasculare. Un important studiu efectuat pe parcursul a 25 de ani, in cadrul caruia au fost urmariti 16.000 de subiecti de varsta mijlocie din diferite zone ale lumii a relevat un aspect absolut spectaculos: un consum mare de leguminoase cu continut de acid folic, fibre si magneziu reduce riscul de imbolnavire de afectiuni cardiovasculare cu 82%.
Lintea - beneficii pentru sistemul digestiv
Ca majoritatea legumelor, lintea este foarte bogata in fibre solubile si insolubile care sprijina tranzitul intestinal, stimuleaza digestia si combat constipatia. De aici pornesc o multitudine de alte beneficii asupra sistemului circulator sau pielii, pentru ca o digestie buna reprezinta primul pas catre o sanatate infloritoare.
Lintea regleaza glicemia
Prin continutul de fibre (mai ales cele solubile), lintea ajuta organismul sa isi stabilizeze nivelul de zahar din sange, asadar este minunata, consumata cu moderatie, in alimentatia persoanelor care sufera de diabet.
Lintea scade colesterolul
Pe langa faptul ca nu contine deloc colesterol si o doza extrem de scazuta de grasimi, lintea ajuta la scaderea colesterolului rau. Acest lucru se datoreaza acelorasi fibre de care discutam mai devreme.
Lintea - sursa de proteine
Lintea reprezinta, alaturi de soia, o bogata sursa de proteine vegetale, importante pentru cei care au adoptat alimentatia vegetariana sau pentru persoanele care tin post. Sper deosebire de proteinele din carne, cele din soia sunt mai sanatoase, intrucat nu vin insotite de grasimi si colesterol. O cana de linte gatita asigura o treime din necesarul zilnic de proteine al unei persoane.
Lintea - sursa de energie pentru copii si sportivi
Lintea contine fier (37% din doza zilnica recomandata), element care, alaturi de proteinele de care discutam mai devreme, are rolul de a creste nivelul de energie din organism. Tot la energizare contribuie si carbohidratii cu eliberare lenta din compozitia legumei. Din acest motiv boabele de linte rosie sau verde sunt recomandate in dieta copiilor sau sportivilor, putand imbunatati atat performantele, cat si starea de bine generala.
Lintea pentru anemie
Tot datorita continutului de fier, lintea este recomandata personelor care sufera de anemie, copiilor in crestere, bolnavilor in convalescenta sau femeilor aflate la menstruatie.
Lintea pentru slabit
Fibrele care sprijina digestia si numarul mic de calorii recomanda lintea ca un bun aliment pentru persoanele care doresc sa isi mentina o silueta supla sau chiar sa scape de kilogramele in plus. Consumand linte la o masa te asiguri ca nu iti va mai fi foame multa vreme, pentru ca ea mentine pe termen lung starea de satietate.
Lintea in retete pentru bebelusi sau femei insarcinate
Datorita continutul sau de acid folic, lintea este recomandata in alimentatia femeilor gravide, mai ales in primele luni de sarcina. In alimentatia bebelusului tau o poti introduce de la varsta de 8-10 luni, in preparate de tip supe creme, piureuri sau pateuri vegetale. Pentru ele vei folosi linte rosie, care se paseaza cel mai fin si are consistenta cea mai cremoasa.
Lintea in dietele de slabire
Te intereseaza sa afli daca lintea ingrasa? Asa cum evidentiam si anterior, lintea nu are multe calorii: o portie de 200 de grame, adica o cana de linte fiarta, aduce organismului in jur de 200 de calorii. In schimb, fibrele pe care le contine regleaza nivelul zaharului in sange, imbunatatesc considerabil digestia, dau senzatia de satietate rapid si aceasta se mentine multa vreme, ceea ce inseamna ca nu vei simti nevoia de a manca o perioada mare de timp. Daca adaugam la aceste avantaje si faptul ca lintea nu contine aproape deloc grasimi, rezulta un aliment ideal de inclus in alimentatia persoanelor care sufera de probleme cu greutatea si incerca sa elimine kilogramele in plus. Dieta cu linte presupune consumarea acestui aliment la doua din mesele zilnice, pranz si cina, preparata in modalitati diferite, de la supa crema de linte, la tocanita, linte cu orez, piure de linte, galuste sau chiar clatite din linte. Cantitatea este limitata la o cana de linte fiarta per masa, la care se adauga diferite alte ingrediente (legume, condimente, etc.) menite sa ii aduca un plus de savoare si gust. Remarcam faptul ca, spre deosebire de alte programe de slabit rapide si restrictive, care vitregesc organismul de nutrienti importanti, dieta cu linte furnizeaza organismului tau toti nutrientii necesari unei functionari in conditii optime (proteine, carbohidrati si fibre), plus vitamine (A, B1, B2, B3, C, acid folic) si minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor si zinc). Slabirea se va produce ceva mai lent, dar va fi una de durata, nu ai sa te mai ingrasi la loc dupa finalizarea dietei si, cel mai important, vei elimina kilogramele pastrandu-ti sanatatea.